Tätä ohjetta käytin suklaa- vadelmakerroskakkuun.
Jos teet moussea jonkun muun kakun täytteeksi tai jälkiruoaksi, sinun ei tarvitse
jakaa mehua kahteen osaan. Voit käyttää kaiken mehun moussen joukkoon. Jos
haluat moussestasi pehmeää, käytä vain kahta liivatelehteä.
Mousseen:
n. 500 g vadelmia ja
mustaherukoita
0,5 dl vettä
2 dl sokeria
2 kananmunaa, eroteltuna
4 liivatelehteä
2 dl
kermaa
8 cl mustaherukkalikööriä/raparperilikööriä/vadelmalikööriä
Keitä vadelmia ja herukoita veden
ja sokerin kanssa viitisen minuuttia tai kunnes marjoista irtoaa mehu. Siivilöi
mehu talteen. Mehua tulisi olla noin 4 dl. Ota mehusta 1,5 dl talteen kiillettä
varten. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne ovat pehmeitä. Liota kolme
lehteä tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita mehun (2,5 dl) joukkoon. Anna mehun
jäähtyä hetki. Vatkaa kerma, valkuaiset ja keltuaiset
vaahdoksi erillisissä kulhoissa. Vatkaa liivatemehu keltuaisten joukkoon ja
sekoita seos sitten kermaan. Nostele lopuksi valkuaisvaahto moussen joukkoon.
Täytä kakku moussella ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Liota
viimeinen liivatelehti loppuun mehuun ja kaada varovasti moussen päälle. Anna
hyytyä jääkaapissa kunnes kiille on kiinteää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti