sunnuntai 25. elokuuta 2013

Vadelma- mustaherukkamousse



Tätä ohjetta käytin suklaa- vadelmakerroskakkuun. Jos teet moussea jonkun muun kakun täytteeksi tai jälkiruoaksi, sinun ei tarvitse jakaa mehua kahteen osaan. Voit käyttää kaiken mehun moussen joukkoon. Jos haluat moussestasi pehmeää, käytä vain kahta liivatelehteä.

Mousseen:
n. 500 g vadelmia ja mustaherukoita
0,5 dl vettä
2 dl sokeria
2 kananmunaa, eroteltuna
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
8 cl mustaherukkalikööriä/raparperilikööriä/vadelmalikööriä

Keitä vadelmia ja herukoita veden ja sokerin kanssa viitisen minuuttia tai kunnes marjoista irtoaa mehu. Siivilöi mehu talteen. Mehua tulisi olla noin 4 dl. Ota mehusta 1,5 dl talteen kiillettä varten. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne ovat pehmeitä. Liota kolme lehteä tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita mehun (2,5 dl) joukkoon. Anna mehun jäähtyä hetki. Vatkaa kerma, valkuaiset ja keltuaiset vaahdoksi erillisissä kulhoissa. Vatkaa liivatemehu keltuaisten joukkoon ja sekoita seos sitten kermaan. Nostele lopuksi valkuaisvaahto moussen joukkoon. Täytä kakku moussella ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Liota viimeinen liivatelehti loppuun mehuun ja kaada varovasti moussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kunnes kiille on kiinteää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti