torstai 22. elokuuta 2013

Raparperi-valkosuklaakakku

Onnea äiti 60 v.!! 
Äiteen merkkipäivät oli jo kesäkuussa, mutta laiska bloggari kirjoittelee tarjottavista vasta nyt. 

Kakkuun (24 cm vuoka):
1,5 annos sokerikakkupohjaa
(korvaa  ohjeen perunajauhot mantelijauhoilla)
1 dl mantelirouhetta
Tee pohja ohjeen mukaan, mutta korvaa perunajauhot mantelijauhoilla ja lisää taikinaan mantelirouhe.

Raparperikiisseli:
300 g raparperia
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
sitruunamehua
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna kiehua matalalla lämmöllä kunnes raparperit ovat pehmeitä ja kiisselistä tulee siirappimaista. Anna jäähtyä.

Valkosuklaamousse:
90 g valkosuklaata
15 g voita
2 kananmunaa, eroteltuna
2,5 dl kermavaahtoa
1 liivatelehti
Liota liivatelehteä kylmässä vedessä kunnes se on pehmeä. Liuota liivatelehti tilkkaan kuumaa vettä. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä hieman. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaiset suklaaseokseen hyvin vatkaten. Lisää kerma ja liivate. Nostele valkuaisvaahto viimeiseksi moussen joukkoon. Älä sekoita liikaa, ettei moussen ilmava rakenne hajoa.

Kostutukseen:
maitoa/mehua

Kokoa kakku:
Leikkaa sokerikakkupohja poikittain kolmeen osaan. Vuoraa käyttämäsi kakkuvuoka leivinpaperilla tai kelmulla. Laita kakun pohjapala vuokaan. Kostuta pohja ja levitä sille puolet kiisselistä ja sitten puolet moussesta. Tee sama toiselle kerrokselle. Nosta viimeinen pohjapala kakun "kanneksi" ja vuoraa kelmulla. Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

Ota kakku vuoasta ja nosta se tarjoiluastialle.

Kuorrutus:
samettinen valkosuklaakreemi
Tee kreemi ohjeen mukaan ja päällystä kakku sillä. Nosta kakku kylmään siksi aikaa kun kaulitset sokerimassan. Voit käyttää kaupan sokerimassaa tai sitten voit kokeilla, miten sokerimassa tehdään itse. Katso ohje täältä.
Kauli sokerimassa ohueksi, parin millin paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Kauli massa tomusokeroidulla alustalla, näin massa ei tartu alustaan kiinni. Pyöräytä massa kaulimesi ympäri löyhästi, näin se on helpompi asettaa kakun päälle. Rullaa massa kaulimesta kakun päälle. Tasoita ensin massa kakun päälle (ilmakuplat pois!), veda sitten reunat varovasti "tiukaksi" kakun reunoille (näin kakkuun ei tule ryppyjä, vaan reunat ovat tasaiset). Jos kakun väliin jäi ilmakuplia, voit pistellä ne neulalla pois. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

 
Onnea maailman ihanimmalle äidille!!! :)

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti