torstai 22. elokuuta 2013

Mustikkaleivokset

Jos sinulta löytyy mustikoita, niin kokeilepa perinteisen mustikkapiirakan sijaan näitä leivonnaisia. Nämä ihanuudet syntyvät hetkessä, ja tuhoutuvat sitäkin nopeammin! :D

Leivospohjiin (n. 12 kpl):

100 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 rkl kylmää vettä
Pilko voi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon sokeri ja vehnäjauhot ja nypi ne voin sekaan sormenpäillä. Kun seos on ryynimäistä, eli kaikki jauhot ovat nypittynä voin sekaan, lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi, tiiviiksi massaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 20 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota pohjataikina jääkaapista. Tee taikinasta pötkö, ja leikkaa siitä tasakokoisia paloja. Kauli taikina pyöreäksi ja painele se muffinivuoan pohjalle. Taikinakuppien reunojen ei tarvitse olla kovin korkeat, nosta niitä vain sen verran, että pieni määrä täytettä mahtuu kuppiin. Jos et saa taikinaa pysymään koossa, kaada murutaikinaa vuokien pohjille, ja muotoile taikina sormin kupin muotoon. Jos haluat, voit kaataa pohjien päälle raakoja kovia herneitä, jotta taikinan pohja ei ala pullistella paiston aikana. Paista pohjia uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Tarkkaile pohjia koko ajan, jotta ne eivät palaisi (nimim. ensimmäinen erä harakoille :D). Anna pohjien jäähtyä hyvin.

Täyte:
0,5 annosta sitruunatäytettä
1 prk creme fraichea
mustikoita
hyytelösokeria ja vettä
Tee sitruunatäyte ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Sekoita creme fraiche sitruunatäytteen joukkoon. Tee hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Laita sitruunatäytettä pohjakuppeihin lähes reunoille asti. Koristele mustikoilla ja sivele viimeiseksi päälle kiillesokeria. Laita leivokset kylmään ennen tarjoilua.

Enjoy!

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti