Leivospohjiin (n. 12 kpl):
100 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 rkl kylmää vettä
Pilko voi paloiksi kulhoon. Lisää
joukkoon sokeri ja vehnäjauhot ja nypi ne voin sekaan sormenpäillä. Kun seos on
ryynimäistä, eli kaikki jauhot ovat nypittynä voin sekaan, lisää kylmä vesi.
Sekoita tasaiseksi, tiiviiksi massaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin
20 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 200
asteeseen. Ota pohjataikina jääkaapista. Tee taikinasta pötkö, ja leikkaa siitä
tasakokoisia paloja. Kauli taikina pyöreäksi ja painele se muffinivuoan pohjalle. Taikinakuppien reunojen ei
tarvitse olla kovin korkeat, nosta niitä vain sen verran, että pieni määrä
täytettä mahtuu kuppiin. Jos et saa taikinaa pysymään koossa, kaada
murutaikinaa vuokien pohjille, ja muotoile taikina sormin kupin muotoon. Jos
haluat, voit kaataa pohjien päälle raakoja kovia herneitä, jotta taikinan pohja
ei ala pullistella paiston aikana. Paista pohjia uunin keskiosassa noin 7
minuuttia. Tarkkaile pohjia koko ajan, jotta ne eivät palaisi (nimim.
ensimmäinen erä harakoille :D). Anna pohjien jäähtyä hyvin.
Täyte:
0,5 annosta sitruunatäytettä
1 prk creme fraichea
mustikoita
hyytelösokeria ja vettä
Tee sitruunatäyte ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Sekoita creme fraiche sitruunatäytteen joukkoon. Tee hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Laita sitruunatäytettä pohjakuppeihin lähes reunoille asti. Koristele mustikoilla ja sivele viimeiseksi päälle kiillesokeria. Laita leivokset kylmään ennen tarjoilua.
Enjoy!
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti