Jos haluat jämäkämpää ja rasvaisempaa kakkupohjaa kuin perinteinen sokerikakkupohja, niin tämä on oikea resepti sinulle! Itse en ihan hirveästi välitä näin raskaasta kakkupohjasta, mutta tätä on ehdottomasti helpompi käsitellä (=leikata, muotoilla ja nostella) kuin hentoista sokerikakkupohjaa. Tämä pohja on myös melkoisen kostea, eli tämän kanssa ei pitäisi olla pelkoa siitä, että kakku tuppaisi olemaan liian kuiva. Toki suosittelen, että kuitenkin käytät kakkua kasatessasi myös jotain ylimääräistä kostuketta kakun väliin.
Tämä ohje on passeli halkaisijaltaan 20 cm kokoiseen vuokaan.
Kakkupohja:
150 g voita
2,5 dl sokeria
4
munaa
2 rkl kermaa
2,5 dl vehnajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
Päällystä kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, ja leikkaa ylimääräiset paperit reunoilta. Voitele vuoan reunat margariinilla. Näin kakkua irtoaa vuoasta helposti paistamisen jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan vatkaten. Keskeytä vatkaaminen, kun seos on kuohkeaa ja tasaista. Lisää kerma ja jauhot joukkoon, ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan (tasoita, jos se levittyy vuokana epätasaisesti). Paista kakkupohjaa uuninkeskiosassa 200 asteessa noin 18 minuttia. Jos kakun pinta alkaa tummua paiston aikana, heitä kakun päälle leivinpaperi. Kokeile paistotikulla, että kakku on kypsynyt myös keskeltä, ennen kuin nostat sen pois uunista. Anna pohjan jäähtyä ennen kuin irrotat sen kakkuvuoasta. Leikkaa kakku kahteen (tai kolmeen) osaan, ja täytä haluamallasi tavalla.
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti