tiistai 23. huhtikuuta 2013

Mansikkasokeriliemi

Olen ihan hullu sokerilienten keittäjä! Tykkäisin, että mulla olisi kaappi täynnä erilaisia sokeriliemiä, joita voisin sitten viskoa erilaisten drinkkien joukkoon. Sokerilienten tulisi olla todella TODELLA makeita. Niitä olisikin tarkoitus laittaa drinkkeihin vain 2-4 cl/juoma. Sokeriliemi antaa kivan makeuden ja tietysti maun juominkeihin. Sokeriliemi säilyy jääkaapissa ainakin puolen vuoden verran. Varmista, että astia, johon liemen laitat, on puhdas.

Noin 3-4 dl valmista lientä:
2 dl sokeria
3 dl mansikoita
1 sitruuna, kuori+mehut
4 dl vettä
Pese sitruuna huolellisesti, ja kuori sen kuori kattilaan. Varmista, että kuorit vain keltaisen osan (valkoinen osa on kitkerää, eikä se liene kovin terveellistäkään!). Purista sitruunasta mehu kattilaan. Lisää muut aineet kattilaan, ja anna liemen kiehua matalalla lämmöllä noin 40 minuuttia. Liemi kiehuu kasaan melko paljon, ja siitä tulee siirappimaista. Näin maut ovat tiivistyneet yhteen. Siivilöi valmis liemi pulloon tai purkkiin ja anna liemen jäähtyä. Käytä drinkeissä, pirtelöissä tai vaikkapa kakkutaikinan mausteena.
Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti