Jokatapauksessa, ajattelin, että väsään näistä kaikista ylijäämäsafkoista kakun täytteen. Täytteestä tulikin niin riittoisaa, että sitä riitti yhden kakun täytteeksi (halkaisijaltaan 20 cm) ja vieläpä yhteen pieneen juustokakkuun (halkaisijaltaan 18 cm)! Käytin täytteeseen raejuustoa, koska jääkaapista ei tekohetkellä sattuunt löytymään mitään muutakaan juustoa. Siitä täytteen nimi. Voit hyvin korvata raejuuston tuorejuustolla tai vaikkapa rahkalla. Jos teet tätä täytettä juhlavampaan kakkuun, suosittelen ehdottomasti, että käytät tuorejuustoa. Näin täytteestä tulee mehevämpi ja koostumuksesta tulee silkkisen pehmeä.
Täyte:
1 omena
12-16 cl Cyprus spirit TAI tummaa rommia
1,5 dl vettä
1,5 dl (ruoko)sokeria
kahden (tai kolmen nahistuneen) limen mehu
2 dl toffeetäytettä
2,5 dl vispikermaa
1 prk raejuustoa
Kuori omena ja pilko se kattilaan. Lisää vesi, limenmehut ja sokeri. Nosta kattila liedelle ja keitä lientä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää alkoholi ja anna kiehua edelleen noin 10-15 minuuttia. Laitoin itse alkoholia liemeen hieman enemmän, koska käyttämäni alkoholi oli maultaan mekoisen mietoa. Jos käytät rommia, suosittelen, että lisäät sitä erissä liemen joukkoon. Maistamalla tiedät, jos liemi kaipaa vielä pientä terästystä. Kun keität lientä, alkoholi haihtuu siitä pois, mutta jättää lempeän man jäkeensä. Huomaa, että liemi on todella voimakkaan makuista (ja todella makeaa), mutta maut tasaantuvat, kun liemi sekoitetaan muiden aineiden kanssa. Valmiin liemen tulisi olla siirappista ja tummanruskeaa (katso, kuinka kuvassa liemi tarttuu hieman kulhon reunoille. Tuollaista sen tulisi olla!). Kaada liemi kulhoon ja vedä omenanpalat sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada toffeetäyte lämpimän liemen joukkoon (jos toffee on kovaa. Jos olet valmistanut toffeen juuri, voit sekoittaa sen jäähtyneeseen liemeen). Kun seos on jäähtynyt kokonaan, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen omena-toffeeseos ja raejuusto. Vatkaa täyte vielä vispilöillä tasaiseksi. Täyte on valmis!
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti