2 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl
vettä
1 dl sitruuna- ja (tai) limemehua
limekuori raastettuna
50 g valkosuklaata
Purista
limestä ja sitruunasta mehut kattilaan. Raasta limestä mukaan myös
kuori. Mittaa kattilaan vesi, jauhot ja sokeri ja sekoita. Lämmitä
seosta liedellä kunnes siitä tulee tömäkkää (saa olla melkein liisterimäistä!). Lisää valkosuklaa kuuman kiisselin joukkoon. Jäähdytä kiisseli täysin kylmäksi ennen seuraavaa vaihetta.
250 g margariinia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
pari tippaa limemehua
Mittaa
margariini, tomusokeri ja vaniliinisokeri kulhoon ja lisää mukaan
jäähtynyt kiisseli. Vatkaa ainekset vaaleaksi, kuohkeaksi ja tasaiseksi
vaahdoksi. Jatka vatkaamista, ja tipauttele joukkoon muutamat tipat
limemehua (älä lisää nestettä liikaa, sillä muuten kuorrute juoksettuu). Kauho valmis kuorrute pursotuspussiin ja pursota kuppikakut
haluamallasi tavalla. Voit käyttää tätä kuorrutetta myös vaikkapa täytekakun täytteenä!
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti