lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kirpeä valkosuklaakuorrutus

Tällä ohjeella kuorrutat noin 15 keskikokoista kuppikakkua
 
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl sitruuna- ja (tai) limemehua
limekuori raastettuna
50 g valkosuklaata

Purista limestä ja sitruunasta mehut kattilaan. Raasta limestä mukaan myös kuori. Mittaa kattilaan vesi, jauhot ja sokeri ja sekoita. Lämmitä seosta liedellä kunnes siitä tulee tömäkkää (saa olla melkein liisterimäistä!). Lisää valkosuklaa kuuman kiisselin joukkoon. Jäähdytä kiisseli täysin kylmäksi ennen seuraavaa vaihetta.

250 g margariinia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
pari tippaa limemehua

Mittaa margariini, tomusokeri ja vaniliinisokeri kulhoon ja lisää mukaan jäähtynyt kiisseli. Vatkaa ainekset vaaleaksi, kuohkeaksi ja tasaiseksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista, ja tipauttele joukkoon muutamat tipat limemehua (älä lisää nestettä liikaa, sillä muuten kuorrute juoksettuu). Kauho valmis kuorrute pursotuspussiin ja pursota kuppikakut haluamallasi tavalla. Voit käyttää tätä kuorrutetta myös vaikkapa täytekakun täytteenä!

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti