Tämän kakun pohjana käytin voista kakkupohjaa.
Täytteeksi heitin kakun väliin:
pari desiä mustikoita
1 banaani
1 prk rahkaa (jos haluat, käytä maustettua)
1 prk kermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta kakkupohjan toinen puolikas leivinpaperilla tai voipaperilla vuoratulle tarjoilualustalle. Kostuta kakkupohjan puolikas mehulla (itse käytin jääkaappiin unohtunutta vadelmalimua). Levitä puolet kerma-rahkaseoksesta kakkupohjan päälle ja ripottele päälle kaikki mustikat ja pilkottu banaani. Nosta kakun toinen puolikas täytteiden päälle. Painele kakkua hieman kasaan ja tasoita kakun pintaa samalla. Levitä loput kerma-rahkaseoksesta kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun kaulit kakun päällisen.
Koristelu:
värillistä sokerimassaa noin 200 g
koristekukkia
sokerihelmiä
pikeeriä
Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla. Tarkista välillä, että massa ei ole tarttunut kiinni alustaan. Jos näin käy, heitä väliin reilusti tomusokeria (voit pyyhkiä kaulinnan lopuksi ylimääräiset tomusokerit päällisestä pois). Kun päällinen on parin millin paksuinen, pyöritä se löyhästi kaulimen ympärille. Näin sinun on helpompi asettaa päällinen kakun päälle. Nosta kakku jääkaapista, ja "rullaa" päällinen kaulimesta kakun päälle. Silota ensin kakun pinta (ilmakuplat pois kakun ja päällisen välistä). Venytä päällisen reunoja VAROVASTI niin, että saat päällisen reunat asettumaan tasaisesti kakun reunoille. Leikkaa ylimääräiset helmat päällisestä pois. Jos kakkuun jäi vielä ilmakuplia, voit pistellä ne pois pienen neulan avulla. Viimeistele kakun reunat pikeeri-helminauhalla.
Valmista pikeeri:
Vatkaa kananmunan valkuaista kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeria (2-4 dl, riippuen valkuaisen koosta) ja jatka vatkaamista. Lisää joukkoon pari tippaa sitruunan mehua tai etikkaa (näin pikeeristä tulee kiiltävää). Pikeeristä pitäisi tulla sen paksuista, että sitä joutuu hieman puristamaan ulos pursotuspussista. Jos sinulla ei ole pursotuspussia, voit aivan hyvin käyttää pursotukseen myös pientä muovipussia tai voipaperista kääräistyä tuuttia. Leikkaa vain pussiin tai tuuttiin pieni reikä, josta voit pursotella pikeeriä. Pursota kakun reunat pienillä palloilla, jotka ovat aivan vierivieren. Näin reunaan syntyy helminauha.
Liimaa koristekukat ja koristehelmet kakkuun pikeerin avulla. Jos olet tarkka, voit sijoittaa kukat kakkuun symmetrisesti, mutta itse ainakin tykkään lätkiä koristeita kakkuun ihan summamutikassa. Tärkeintä on, että olet itse tyytyväinen lopputulokseen :)
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti