Mustikat ja grahamjauhot kuuluvat
ihan ehdottomasti yhteen! Tämän makuyhdistelmän opin äidiltäni, joka käytti
aina mustikkapiirakan pohjaan grahamjauhoja. Ehkä minulle tämä makukombo tuo
mieleen lapsuuden, ja siksi se maistuukin niin erityisen hyvältä. Näitä muffareita
en halunnut kuorruttaa, vaan annoin näiden olla ihan vaan pertsoja, eli
perinteisiä muffinsseja. Jos haluat koreampia luomuksia, voit kuorruttaa nämä
vaikkapa sitruunakuorrutuksella. Näiden muhvareiden kyytipojaksi suosittelen kylmää maitoa!
2 munaa
2 dl sokeria
60 g voita
sulatettuna
1 dl kermaa
2 dl mustikoita
2,5 dl grahamjauhoja
1,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi, kerma
ja mustikat. Sotke lopuksi jauhot taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Nostele
taikinaa voideltuun muffinssivuokaan (noin 1 rkl/muffinssi). Nosta vuoka uunin
keskiosaan ja paista muffinsseja 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Rakkaudella,
Paula
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti