lauantai 20. huhtikuuta 2013

Mustikkamuhvarit



Mustikat ja grahamjauhot kuuluvat ihan ehdottomasti yhteen! Tämän makuyhdistelmän opin äidiltäni, joka käytti aina mustikkapiirakan pohjaan grahamjauhoja. Ehkä minulle tämä makukombo tuo mieleen lapsuuden, ja siksi se maistuukin niin erityisen hyvältä. Näitä muffareita en halunnut kuorruttaa, vaan annoin näiden olla ihan vaan pertsoja, eli perinteisiä muffinsseja. Jos haluat koreampia luomuksia, voit kuorruttaa nämä vaikkapa sitruunakuorrutuksella. Näiden muhvareiden kyytipojaksi suosittelen kylmää maitoa!



Tarvitset (12 kpl):
2 munaa
2 dl sokeria
60 g voita sulatettuna
1 dl kermaa
2 dl mustikoita
2,5 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta



Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi, kerma ja mustikat. Sotke lopuksi jauhot taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Nostele taikinaa voideltuun muffinssivuokaan (noin 1 rkl/muffinssi). Nosta vuoka uunin keskiosaan ja paista muffinsseja 200 asteessa noin 12 minuuttia. 

Rakkaudella,
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti